Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Milieudefensie: duurzaamheidstop mislukt

Home

De president van de Algemene Vergadering van de VN, Nassir Abdulaziz Al-Nasser (links), de sectretaris-generaal van de VN, Ban ki-Moon (midden) en de president van Brazilië, Dilma Rousseff bij de afsluitende ceremonie van de conferentie. © afp

De VN-duurzaamheidstop in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro heeft geen enkele concrete afspraak opgeleverd over het afschaffen van subsidies op fossiele brandstoffen. Dat meldde Milieudefensie vandaag, kort nadat de top was afgerond.

'Een aantal maatregelen die van levensbelang zijn voor het redden van de planeet, zijn onder invloed van het bedrijfsleven tandenloze compromissen geworden', aldus Geert Ritsema van Milieudefensie.

'De lidstaten blijken ook niet bereid om bedrijven verantwoordelijk te houden voor de milieuschade en mensenrechtenschendingen die ze veroorzaken. Zelfs niet om hen te verplichten daarover te rapporteren', aldus Ritsema.

Milieudefensie ziet toch nog iets positiefs omdat er volgens de organisatie tijdens de top grote verontwaardiging is ontstaan bij onder andere boeren, activisten, inheemse volkeren, vrouwen- en jongerenbewegingen. Zij zouden zich niet vertegenwoordigd voelen.

'Dat heeft geleid tot een brede, wereldwijde volksbeweging die zich blijft verzetten tegen de richting die de VN wil inslaan', aldus Ritsema. Het kan volgens hem niet zo zijn 'dat het bedrijfsleven de dienst uitmaakt in het grootste huis van de democratie, de Verenigde Naties'.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie