Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Mijnbouwtop van Australië komt om in Congo-Brazzaville

Home

Van onze redactie buitenland

amsterdam – - Reddingsteams hebben gisteren het vermiste chartervliegtuig gevonden dat de leiding van de Australische mijnbouwbedrijven Sundance Resources, Gindalbie en Western Areas vervoerde. Een van hen was Sundance-topman Ken Talbot, een van de rijkste mannen van Australië.

Het toestel was zaterdag door nog onbekende oorzaak neergestort tijdens een vlucht van Kameroen naar Congo-Brazzaville. Het zou daarvoor normaal radiocontact hebben onderhouden en geen problemen hebben gemeld. Door de dichte mist boven het heuvelachtige, dichtbegroeide woud in het grensgebied duurde het lang voordat het toestel was gevonden. De minister van informatie van Kameroen zei dat er geen overlevenden waren. Buiten zes Australiërs waren ook twee Fransen, twee Britten en een Amerikaan aan boord.

De handel in aandelen van Sundance is door de Australische beurs stilgelegd. De afgelopen zes maanden kende het aandeel een daling van 7,1 procent. Sundance is ervaren in de Afrikaanse mijnbouwsector en had voor het eind van dit jaar een studie willen afronden naar een ijzerertsproject in Kameroen ter waarde van 3,4 miljard dollar. De leiding van het bedrijf heeft voorlopig de activiteiten in Kameroen opgeschort.

Ken Talbot was niet alleen directeur van Sundance, maar ook de grootste aandeelhouder. Hij gold als een van de meest succesvolle investeerders in Australië. In 2007 werd hij beschuldigd van corruptie. Talbot zou steekpenningen hebben betaald aan regionaal politicus Gordon Nuttall. De rechtszaak stond gepland voor augustus 2010.


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel