Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Middenwesten VS hoopt dat Isaac regen brengt

Home

Redactie

Het Middenwesten kampt al maanden met extreme droogte. © epa

In het Middenwesten van de Verenigde Staten wachten de inwoners op de uitlopers van de storm Isaac. Het gebied kampt immers met de ergste droogte in decennia en hoopt dus op hevige regen.

De storm die aan de golfkust een spoor van vernieling achterliet, trekt zaterdag door de staat Arkansas en Missouri en zet koers naar het dal van de Ohio-rivier. Dat meldt de nationale weerdienst van de VS.

Slangen en alligators
De autoriteiten in de staat Louisiana strijden intussen verder tegen de vernielingen van de voormalige orkaan. Minstens vier mensen verloren er het leven, zoek- en reddingseenheden kammen overstroomde woongebieden verder uit. De Amerikaanse omroep CNN bericht dat slangen en alligators in het water zitten.

Isaac bracht eerder nog een dam in het zuiden van de staat Mississippi in moeilijkheden. Het gecontroleerd lozen van water kon een dambreuk evenwel verhinderen.

Honderdduizenden mensen zaten dagenlang zonder stroom. In de grotere steden zijn de meeste winkels opnieuw open. Maandag komt president Barack Obama de schade in de getroffen gebieden opmeten.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie