Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Mexico verslaat Brazilië in olympische finale

Home

© reuters

Mexico heeft eindelijk de eerste gouden medaille gepakt op de Olympische Spelen. De voetbalploeg was zaterdag in de finale op Wembley in een Latijns-Amerikaans onderonsje verrassend te sterk voor Brazilië. Dankzij twee doelpunten van spits Oribe Peralta werd het 2-1.

Voor Brazilië begint de olympische titel stilaan een obsessie te worden. De winst op de Spelen is bij zowel de mannen als de vrouwen de enige grote titel die nog ontbreekt op het palmares van het voetbalgekke land. De druk om over 4 jaar de titel in eigen land te pakken, wordt daardoor enorm.

Brazilië had het verlies aan zichzelf te wijten. Met name achterin ging het er het een en ander fout, waaronder bij de openingstreffer. Die lag er al 27 seconden in, nadat Rafael da Silva, verdediger van Manchester United, de bal zo maar had ingeleverd. De 28-jarige Peralta verschalkte de Braziliaanse doelman Gabriel vervolgens in de korte hoek: 1-0. De Brazilianen hadden moeite om die vroege dreun te boven te komen en werden amper gevaarlijk.

Het noopte bondscoach Mano Menezes tot een vroege wissel. Al na een half uur bracht hij de oersterkte spits Hulk, in de hoop voorin meer stootkracht te hebben. Met de 26-jarige spits van Porto in de ploeg werd Brazilië sterker. Zelf was hij met een knal van afstand gevaarlijk. Doelman José Corona kon zijn zwabberbal maar met moeite keren. De poeier van Hulk was het sein voor een Braziliaans offensief. Marcelo (Real Madrid) schoot van dichtbij naast en ook wonderkind Neymar, tot dan toe onzichtbaar, was in de blessuretijd van de eerste helft dichtbij een treffer.

De ploeg van Menezes nam gaandeweg het duel meer risico, waardoor Mexico er af en toe gevaarlijk uit kon komen. Marco Fabian, een van de grootste talenten van Mexico, was na een uur spelen heel dichtbij de 2-0, nadat de Braziliaanse defensie opnieuw niet al te scherp ingreep. Zijn omhaal belandde buiten bereik van Gabriel echter op de lat. Uit een corner van diezelfde Fabian scoorde Peralta na een prachtige loopactie met een kopbal wel de 2-0.

Brazilië zette vervolgens nog alles op alles en in de blessuretijd zorgde Hulk voor de 2-1. Oscar had er zelfs nog een verlenging uit kunnen slepen, maar hij kopte volledig vrijstaand over.

Lees verder na de advertentie
© afp
© afp
© getty
© afp

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie