Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Mexicaanse diva Jenni Rivera omgekomen bij vliegcrash

Home

Redactie

Jenni Rivera © ap

De Mexicaans-Amerikaanse volkszangeres Jenni Rivera is zondag omgekomen toen het vliegtuigje waarin ze na een concert werd vervoerd, even buiten de stad Monterrey neerstortte. De in Long Beach (Californië) geboren zangeres gold als een van de belangrijkste vertolkers van het Mexicaanse levenslied.

Het toestel was 's nachts om 3.30 uur opgestegen van de luchthaven van Monterrey nadat Rivera daar een concert had gegeven. Het contact met het toestel ging tien minuten na het opstijgen verloren. Het wrak werd zondagmiddag (plaatselijke tijd) aangetroffen. Behalve de zangeres zouden ook twee piloten en vier passagiers zijn omgekomen.

Diva
De 43-jarige Rivera, bijgenaamd La Diva de la Banda, was een van de toonaangevende zangeressen in het grupero-genre. Ze ontving voor haar muziek tal van onderscheidingen. Voor het album 'Joyas Prestadas: Banda' sleepte ze eerder dit jaar nog een Billboard Mexican Music Award in de wacht, terwijl ze zelf werd uitgeroepen tot vrouwelijke artiest van het jaar. 'La Gran Señora' en 'De Contrabando' zijn twee van haar bekendste liedjes.

Na het door duizenden toeschouwers bijgewoonde concert in Monterrey, zaterdagavond, gaf ze nog een emotionele persconferentie waarin ze dieper inging op haar recente scheiding van tophonkballer Esteban Loaiza, die uitkwam voor de New York Yankees en de Los Angeles Dodgers. Rivera was drie keer getrouwd. Ze laat vijf kinderen en twee kleinkinderen achter.

Lees verder na de advertentie
© reuters

Mexicaanse diva Jenni Rivera dood na vliegcrash

Deel dit artikel