Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Mexicaans telecombedrijf wil deel KPN overnemen

Home

Redactie

© EPA

Het Mexicaanse telecombedrijf América Móvil heeft een bod gedaan op een deel van het Nederlandse KPN.

América Móvil wil een belang krijgen in KPN van 28 procent. Het laat niet weten waarom de limiet op de deelneming op 28 procent is gezet. Maar bij een deelneming van 30 procent of meer, is het verplicht een bod uit te brengen op de rest van het bedrijf.

Het zogenoemde partieel openbaar bod op KPN biedt een premie van circa 23,5 procent op de slotkoers van KPN op 7 mei. Uit data van Reuters blijkt dat de deal een waarde heeft van meer dan 2,3 miljard euro.

América Móvil laat weten toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM) op de hoogte te hebben gebracht. Het gaf verder aan de huidige strategische plannen van KPN te steunen en is van plan 'constructief' samen te werken met het management.

Eigenaar van América Móvil is de Mexicaanse tycoon Carlos Slim, de rijkste man ter wereld. Zijn bedrijf had al een deelneming van circa 4,8 procent in KPN. Deze stap wordt door het concern echter gezien als de 'eerste significante investering in Europa'.

Bij América Móvil en KPN was vanmorgen niemand bereikbaar voor commentaar.

América Móvil is de grootste aanbieder van draadloze diensten in Latijns Amerika. Het had eind maart 246 miljoen draadloze abonnees in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie