Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Metrostations New York zonder vuilnisbakken schoner

Home

Annelies De Becker

Metrostation 42nd Street in New York. © Thinkstock

Metrostations zonder vuilnisbakken zijn schoner dan metrostations mét vuilnisbakken. Dat blijkt uit een opmerkelijk experiment dat de New Yorkse openbaarvervoermaatschappij MTA vorig jaar heeft uitgevoerd.

In een poging de metrostations te verlossen van afval dat zich verzamelde rondom de vuilnisbakken, verwijderde MTA radicaal alle vuilnisbakken uit twee stations. Het resultaat: 50 tot 67 procent minder afval.

Dumpen New Yorkers hun afval dan op andere plaatsen in en rondom de metrostations? Blijkbaar niet. Volgens de schoonmaakafdeling van het metrobedrijf heeft het verwijderen van de vuilnisbakken geen negatieve invloed gehad. De resultaten van het experiment waren zo positief, dat nu bij acht andere stations de vuilnisbakken zullen worden weggehaald.

Volgens MTA kunnen uiteindelijk alle stations vuilnisbakvrij worden. Daardoor zou elk jaar 14.000 ton minder vuilnis op metrostations hoeven worden ingezameld. The New York Times laat weten dan de Londense 'underground' al meer dan tien jaar geen vuilnisbakken meer heeft.


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

Door een profiel aan te maken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden en geef je aan het privacy statement en het cookiebeleid te hebben gelezen.

Deel dit artikel