Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Met de hand gemaakte Apple verkocht voor 374.500 dollar

Home

Redactie

De Apple 1 © afp

Eén van de originele Apple-computers, nog met de hand gemaakt door Steve Wozniak in de garage van de ouders van Steve Jobs, is verkocht voor 374.500 dollar (bijna 300.000 euro). Dat is veel meer was voorspeld: een bedrag tussen de 120.000 en 180.000 dollar. De koper blijft anoniem.

Het winnende bod betekent meteen ook een nieuw record voor het collector's item. Bij een vorige veiling werd voor een Apple 1 nog 210.000 dollar betaald.

Eerste pc
Deze computer werd voor het eerst verkocht in 1976 voor een bedrag van 666,66 dollar. Ze worden algemeen beschouwd als de eerste pc's voor het grote publiek. Tot die tijd moesten gebruikers een pakket kopen met transistors en chips en zo hun eigen pc samenstellen. Bij de Apple 1 hoefde de gebruiker enkel nog het keyboard, een video monitor en voeding aan te sluiten.

200 stuks
Van dit apparaat werden ongeveer 200 stuks gemaakt. Daarvan zijn er naar schatting nog 50 over, waarvan slechts een handvol nog werkt. Bij de aankoop is ook de originele handleiding inbegrepen, net als een cassette die gebruikt werd om programma's en gegevens op te slaan.

Lees verder na de advertentie
© AFP
© afpHet e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie