Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Met blonde meisjes verdien je het meest

Home

Loverboys, mannen die meisjes de prostitutie inlokken, doen graag of ze toevallig in hun vak verzeild raakten. In werkelijkheid hebben ze vaak al een lange criminele carrière achter de rug. Drie sociologen beschrijven in een boek de wereld van die daders. In Trouw een voorpublicatie: Stanley (24) liet vanaf zijn veertiende zeker twintig meisjes voor zich werken. Wroeging kent hij niet.

Een paar jaar geleden is de 24-jarige Stanley aangeklaagd voor vrouwenhandel, maar tot een veroordeling is het nooit gekomen. Toch draait hij er niet om heen dat hij zich daar wel degelijk schuldig aan heeft gemaakt. Sinds een halfjaar is hij ermee gestopt om samen met zijn vriendin Monica en hun zoontje van vier maanden een nieuwe start te maken. Terug in de business wil hij niet meer,maar soms denkt hij met weemoed terug aan dat verleden.

,,Het waren leuke tijden. Dat zeggen de meisjes ook als ik hen tegenkom. Bij mij en mijn vrienden waren ze echt in goede handen. Natuurlijk ben ik er niet trots op dat ik meisjes voor me liet werken. Tegelijkertijd moet je het ook zo zien: als ik het niet was geweest, had iemand anders het wel gedaan.

Mijn vader is Antilliaan en mijn moeder Nederlandse. Op mijn veertiende gingen ze scheiden. Ik groeide op in een Haagse hoerenbuurt, waardoor de prostitutie altijd in mijn leven is geweest. Alle meisjes in mijn straat waren sletjes en vaak al op hun elfde ontmaagd. Al jong droomde ik ervan om een bordeel te openen en pooier te worden. Niet dat mijn ouders me daartoe stimuleerden, ik zag gewoon niets anders om me heen. Eigenlijk was ik ervoor geboren om loverboy te worden. Ik leefde op straat en spijbelde om rond te hangen met de oudere jongens tegen wie ik opkeek. Ik wilde erbij horen. Mijn opleiding voor metselaar heb ik nooit afgemaakt.''

VERVOLG OP PAGINA 2

Met blonde meisjes verdien je het meest

VERVOLG VAN PAGINA 1

,,Langzaam maar zeker ging ik het verkeerde pad op. Ik kwam in aanraking met gasten die in de vrouwenhandel zaten en rolde bijna automatisch in de prostitutie. Ik was een jaar of veertien maar ik had wel al een eigen auto.

Het eerste meisje dat voor me werkte, herinner ik me nog heel goed. Een van mijn vrienden zat in de bak. Zijn vriendin maakte deel uit van onze groep en liet iedereen weten dat ze zin had in seks. Dat heb ik die vriend verteld, waarop hij zei: 'Prima, laat een van jullie haar maar naaien, maar dan zal ze daar ook geld mee gaan verdienen'. Een van de jongens heeft haar vervolgens een goede beurt gegeven. Daarna is ze direct aan het werk gezet. Ik regelde dat allemaal, ook al was ik nog maar veertien en zij negentien. Dat wijf maakte verschrikkelijk veel geld maar het was wel een vieze slet. Boven haar navel stond OGB, de afkorting voor original gangster bitch. Zo begon het allemaal. We opereerden in een groep van vijf jongens.

Meestal hadden we een stuk of tien meisjes in de prostitutie en die verdeelden we onder elkaar. Ik hielp ze aan werk, bracht ze erheen, beschermde ze en daar betaalden ze me voor. Ik zorgde ervoor dat het goed met ze ging. In de loop van de jaren heb ik -denk ik- zo'n twintig meiden afgewerkt. Nog nooit heb ik een meisje in elkaar geslagen of gedwongen te werken. Ik maakte altijd afspraken. Ik zei: 'We gaan samen wat opbouwen. Als we tienduizend euro bij elkaar hebben, kappen we ermee en kun je weer normale dingen doen.' Eigenlijk wilde ik helemaal niet dat een meisje als hoer werkte. Dat is niet leuk voor haar en slecht voor haar naam. Wat mij betreft kon ze ook stoppen. Zolang ze maar niet voor een ander ging werken, want dan moest er betaald worden: acht- tot tienduizend euro. Ik had geld in zo'n meisje gestoken. Het zou ook niet goed zijn voor mijn reputatie. Als je haar zomaar met een ander mee laat gaan, ben je de sukkel van de buurt.

Natuurlijk gebeurde het wel eens dat een jongen uit onze groep verliefd werd op een van de meisjes en er met haar vandoor ging. Dat kon echt niet door de beugel. Zo'n meisje was namelijk niet van jou. Ze was eigendom van de groep. In onze groep had ieder een eigen inbreng. Zo kon een meisje haar bijdrage leveren door een poosje in de prostitutie te werken. Dat ligt een meisje nu eenmaal beter dan het plegen van een overval. Niet alle meisjes werkten zelf als hoer. Mijn zus, bijvoorbeeld, die ook in onze groep zat, had twee meisjes die voor haar werkten.

Ik vond het stoer om een loverboy te zijn. Later, toen ik een vaste vriendin had, werd ik pooier. Voor mij is een loverboy iemand die meisjes versiert om ze in de prostitutie te brengen. Je speelt een rol. Het is net alsof je in een film zit. Tegelijkertijd kun je echt niet aan iemand zien dat hij een loverboy is. Daarom vallen meiden ook op dat soort jongens. Ik zag er altijd fris en goedgekleed uit. Colbertje, nette broek, noem maar op.

Om een meisje zo ver te krijgen dat ze de prostitutie in gaat, moet je haar hypnotiseren -zo noemde ik dat tenminste altijd. Je moet haar laten zien dat je om haar geeft. Je besteedt veel tijd aan haar en je onderneemt van alles met haar. Uitgaan, mee uit eten nemen, dat soort dingen. Als je dat goed doet, gaat het verder allemaal vanzelf. Echt waar. Op een gegeven moment vroeg ik zo'n meisje dan heel eerlijk of ze dat werk zou willen en kunnen doen.

Ik ken er zat die uiteindelijk toch gezwicht zijn. Als een meisje echt niet wilde, dan hield het voor mij ook op. Ik deed niet aan dwang of chantage. Ik heb maar een paar keer meegemaakt dat een meisje niet wilde. Weet je, het is voor die meisjes zelf ook heel lucratief. Ze konden ineens alles kopen wat ze wilden. Die meisjes hadden meestal maar weinig om voor te leven. Anders kom je natuurlijk niet in de prostitutie terecht. Sommigen kwamen uit de gevangenis, ze hadden problemen thuis en konden nergens heen.

Vaak hebben dat soort meiden ook wat sletterigs in zich; dat moet je naar boven proberen te halen. Je neemt haar mee uit, gaat wat chillen, een paar vrienden erbij en je probeert haar met een of meer van hen in bed te krijgen. Heb je gelijk een argument waarom je geen vaste relatie met haar kunt hebben. Ze doet het met iedereen. Maar je kunt natuurlijk wel samen met haar geld verdienen. Sommige meisjes zijn er gewoon voor in de wieg gelegd.

In die tijd draaide alles om geld, anders was ik er nooit aan begonnen. Met blonde meisjes kon je het meest verdienen. Donkere meisjes doen het niet zo goed, tenzij je mooie halfbloedjes hebt of van die prachtige, mooie donkere vrouwen. Een dikke trol moet je niet achter het raam zetten; dat kost je alleen maar geld. Zelf maakte ik zo'n zesduizend euro per week, maar ik joeg het er ook net zo hard weer doorheen.

We bleven nooit te lang ergens hangen. We werkten bijna overal in Nederland: in Groningen, Almelo, Leeuwarden, op de Wallen en in Den Haag. Door regelmatig te verkassen, bracht een meisje meer geld op. In een andere stad was je meisje een nieuw gezicht. Een andere reden om te rouleren, was dat niet alle meisjes over de juiste papieren beschikten. Je moest uit handen van de politie blijven.

Overal waar ik kwam, ontmoette ik pooiers en loverboys met de meest uiteenlopende etnische achtergronden. Je ziet relatief weinig Nederlandse loverboys; vaak zitten die toch wat hoger in de boom. Misschien komt het ook omdat meisjes eerder vallen op buitenlandse jongens. Dat zijn gewoon betere loverboys.

Met het merendeel van die gozers kon ik goed opschieten, al wist je nooit of je iemand echt kon vertrouwen. Ik heb nog steeds contact met vrienden van toen. Mijn zwager bijvoorbeeld, die was precies zo. We waren allemaal straatjongens en hebben allemaal gezeten. Zelf heb ik heel wat tijd in de gevangenis doorgebracht. Eerst vier maanden in de jeugdgevangenis, op mijn achttiende 2,5 jaar in een huis van bewaring en kort na mijn vrijlating nog eens achttien maanden. Vanwege medeplichtigheid aan overvallen.

Voor vrouwenhandel ben ik wel eens aangeklaagd maar het is nooit tot een veroordeling gekomen. Dat komt omdat het meisje dat aangifte tegen mij had gedaan, zulke waanzinnige verhalen over mij had opgehangen dat zelfs de politie haar niet geloofde. Om me een hak te zetten na een ruzie had ze de politie verteld dat ik haar verkracht had en haar met een pistool op haar hoofd dwong te werken. Ach, dat hoor je wel vaker. Een meisje wil meer van je dan jij bereid bent te geven, en gaat je bij de politie zwartmaken.

In dit circuit kun je bijna niemand vertrouwen. Het is een wereld vol bedrog waar alles om geld draait. Ongeveer een jaar geleden is het misgegaan. We kregen problemen met andere groepen. Na een schietpartij zijn we letterlijk de stad ontvlucht en in Groningen opnieuw begonnen. Maar het meisje dat voor me werkte, besloot ermee te stoppen. Ik respecteerde dat; ze had al genoeg voor me gedaan en veel geld opgeleverd. Daarom heb ik haar zes maanden lang verzorgd en alles voor haar betaald zonder dat daar iets tegenover stond. Voor haar was dat niet genoeg. Ze wilde dat ik constant bij haar was, gek werd ik ervan.

Intussen had ik wel al een vaste relatie met Monica, maar dat wist dat meisje natuurlijk niet. Zolang een meisje moet werken, merkt ze niet dat je weinig tijd voor haar hebt. Dan wip je om de paar dagen even langs om het geld op te halen, neem je haar mee uit eten en daarna kun je er weer vandoor. Als je een goede loverboy of pooier wilt zijn, moet je eigenlijk vrijgezel blijven.

Mijn ervaringen met dit laatste meisje hebben er zeker toe bijgedragen dat ik een halfjaar geleden gestopt ben met de prostitutie. Voor mij is dat verleden nu afgesloten. Ik denk niet dat ik dat leventje ooit weer op zal pakken, tenzij Monica mij verlaat natuurlijk. Op dit moment zijn mijn vriendin en de kleine het belangrijkst in mijn leven. Dat verleden is nu afgesloten.

Ik wil ervoor zorgen dat mijn zoon een goed leven krijgt en andere keuzes maakt dan ik heb gedaan. Als ik later een dochter krijg, zal ik er alles aan doen om te voorkomen dat ze een hoer wordt. Loverboys kunnen maar beter uit haar buurt blijven. Anders sta ik niet voor mezelf in.''


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

Door een profiel aan te maken ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden en geef je aan het privacy statement en het cookiebeleid te hebben gelezen.

Deel dit artikel