Merkel en Hollande: verleng sancties tegen Rusland

home

© EPA

De Duitse en Franse regering willen dat de Europese sancties tegen Rusland worden verlengd. Bondskanselier Angela Merkel en president François Hollande kondigden dat dinsdag aan. De twee regeringsleiders vinden dat te weinig vooruitgang is geboekt met de vrede in Oost-Oekraïne.

"Het is opnieuw noodzakelijk de sancties tegen Rusland te verlengen, al hadden we graag gewild dat meer vooruitgang was geboekt", zei Merkel voorafgaand aan een ontmoeting met Hollande in Berlijn.

Ook Hollande toonde zich ontevreden over de gang van zaken sinds de overeenkomst die vorig jaar in Minsk werd gesloten. Oekraïne, Rusland, Duitsland en Frankrijk spraken toen af zich in te zetten voor vrede in het gebied waar pro-Russische rebellen de macht grepen.

Lees verder na de advertentie

Verlengen

Het Westen stelde de eerste strafmaatregelen in nadat Rusland in 2014 het schiereiland de Krim had geannexeerd. In juli verlengden de EU-lidstaten de sancties tot 31 januari 2017, deze week beslissen ze of de sancties opnieuw worden verlengd.

Een belangrijke vraag is ook nog wat de VS gaan doen met Donald Trump als president. Hij wil de relatie met Moskou verbeteren.

Trouw.nl is vernieuwd. Ter kennismaking mag u nu gratis onze artikelen lezen.

Deel dit artikel

Advertentie