Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Mensen gewond, evenementen afgelast door regen en wind

Home

Grote delen van het land kampten gisteren met overlast door regen en windstoten.

In de regio's Den Haag, Rotterdam en Amsterdam kwamen veel meldingen van wateroverlast en stormschade. Een 51-jarige vrouw en een 19-jarige jongen werden zwaar gewond door omgewaaide bomen. Door de harde zuidelijke wind werden op Schiphol tientallen Europese vluchten geannuleerd. Op Utrecht Centraal liep een tunnel onder water.

Het hondenweer was spelbreker bij verschillende evenementen. Organisatoren bliezen ze af vanwege de risico's of het gebrek aan publiek. Zo ging het luchtballonfestival Eindhoven Ballooning niet door. Circus Herman Renz moest twee voorstellingen afgelasten in Bergen op Zoom. In Middelburg werd de folkloristische dag vroegtijdig afgeblazen.

Waterschappen moeten na een periode van droogte, nu maatregelen treffen om het water het hoofd te bieden. Het waterpeil is in verschillende regio's verlaagd. Tegelijk is de waterstand in rivieren nog steeds lager dan normaal.

Deel dit artikel