Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Meldpunt Islamisering wil boycot halalvoedsel

Home

Nienke Schipper

Halalslager in Amsterdam. © AP

Nederland is weer een meldpunt rijker: het meldpunt Islamisering. De website is in het leven geroepen door de ultranationalistische groepering 'Voorpost' en moet de 'sluimerende islamisering' van Nederland tegen gaan.

Op de website meldpuntislamisering.org kunnen bezoekers melding maken van 'delicten' zoals de bouw van moskees, de verkoop van halalproducten, dierenmishandeling, vrouwonvriendelijkheid en onverdraagzaamheid.

De eerste die aan de schandpaal wordt genageld is supermarktketen Albert Heijn vanwege de verkoop van halalproducten. Volgens een melding op de website is Albert Heijn dieronvriendelijk en onverantwoordelijk bezig. De website ontwierp zelfs een logo voor 'Halalbert Heijn', compleet met bloedspetters.

Halalproducten zijn volgens Voorpost dieronvriendelijk en passen niet in de westerse normen en waarden. Voorpost roept op om alle verkooppunten van halalvoedsel te boycotten.

De extreem rechtse splintergroepering Voorpost is opgericht in 1976 in Vlaanderen en in 1978 kwam er ook een Nederlandse tak. Volgens de organisatie is de Islam geen religie, maar een ideologie die niet past in de Nederlandse samenleving. De bron van de sluipende islamisering is de Koran, die leest als  een "griezelroman".

Deel dit artikel