Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Meer toezicht bij Turkse stichting Deventer

Home

Onbekenden probeerden in de nacht van zondag op maandag ook brand te stichten bij eenpand van een Turkse stichting in Apeldoorn. © ANP

De politie in Deventer gaat in de nacht van maandag op dinsdag extra surveilleren bij het gebouw van de Turkse stichting Gouden Generatie, waar zaterdag brand werd gesticht.

De gemeente besloot maandag bewakingscamera's op te hangen bij het gebouw, maar die kunnen dinsdag pas worden geplaatst. Tot die tijd is er verscherpt politietoezicht, zei een woordvoerster van de gemeente.

Vorige week waren al ruiten van het gebouw ingegooid. De stichting zou banden onderhouden met de Gülen-beweging. De Turkse president Erdogan wijst die beweging aan als aanstichter van de recente mislukte coup. Maar de moslimgeleerde Fethullah Gülen, die in de Verenigde Staten woont, ontkent dit.

Onbekenden hebben dit weekeinde ook geprobeerd brand te stichten in Apeldoorn bij een pand van een Turkse stichting. Ook deze stichting zou gelieerd zijn aan de Gülen-beweging. Ook is volgens lokale media in Eindhoven dit weekeinde een ruit ingegooid bij de Turkse instelling Stichting Prisma.

Wilt u de reacties op dit artikel lezen? Registreer u hier voor een proefperiode van twee maanden.

Het plaatsen van reacties is voorbehouden aan de betalende abonnees van Trouw. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Het bekijken en plaatsen van reacties is voorbehouden aan onze betalende abonnees. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Als betalend abonnee kunt u een reactie plaatsen op dit artikel. Deze is alleen zichtbaar voor andere (proef)abonnees.

Om uw reactie te kunnen plaatsen, hebben we uw naam nodig. Ga naar Mijn profiel


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie