Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Meer toezicht bij Turkse stichting Deventer

Home

Onbekenden probeerden in de nacht van zondag op maandag ook brand te stichten bij eenpand van een Turkse stichting in Apeldoorn. © ANP

De politie in Deventer gaat in de nacht van maandag op dinsdag extra surveilleren bij het gebouw van de Turkse stichting Gouden Generatie, waar zaterdag brand werd gesticht.

De gemeente besloot maandag bewakingscamera's op te hangen bij het gebouw, maar die kunnen dinsdag pas worden geplaatst. Tot die tijd is er verscherpt politietoezicht, zei een woordvoerster van de gemeente.

Vorige week waren al ruiten van het gebouw ingegooid. De stichting zou banden onderhouden met de Gülen-beweging. De Turkse president Erdogan wijst die beweging aan als aanstichter van de recente mislukte coup. Maar de moslimgeleerde Fethullah Gülen, die in de Verenigde Staten woont, ontkent dit.

Onbekenden hebben dit weekeinde ook geprobeerd brand te stichten in Apeldoorn bij een pand van een Turkse stichting. Ook deze stichting zou gelieerd zijn aan de Gülen-beweging. Ook is volgens lokale media in Eindhoven dit weekeinde een ruit ingegooid bij de Turkse instelling Stichting Prisma.


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel