Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Meer dan 20 doden na luchtaanval Egypte

Home

Redactie

Het Egyptische leger houdt de wacht bij een ziekenhuis in El-Arish, waar politieagenten waren opgenomen die zondag gewond raakten tijdens een aanval van islamitische militanten. © reuters
Update

Bij luchtaanval van het Egyptische leger zijn vanochtend vroeg meer dan 20 mensen om het leven gekomen. De aanval in de Sinaï-regio was gericht op de plaats El-Arish, waar rellen waren uitgebroken nadat islamitische militanten gisteravond laat drie wachtposten hadden beschoten.

Dat melden Egyptische veiligheidsfunctionarissen. Het is volgens hen de eerste keer sinds de strijd met Israël in 1973 dat het Egyptische leger in Sinaï raketwapens gebruikt. Ze werden afgeschoten vanuit helikopters.

De gisteravond door militanten aangevallen wachtposten bevonden zich op de belangrijkste route tussen El-Arish en Rafah, een stad aan de Egyptisch-Israëlische grens. Zes mensen raakten daarbij gewond. De aanval kwam vier dagen nadat zestien Egyptische politieagenten nabij de grens met Israël werden doodgeschoten.

Aanvankelijk was in El-Arish sprake van urenlange schotenwisselingen. De ongeregeldheden die erop volgden, werden door een ooggetuige gemeld aan persbureau Reuters.

De schermutselingen van het afgelopen weekeinde waren eveneens toegeschreven aan islamitische militanten.

Wilt u de reacties op dit artikel lezen? Registreer u hier voor een proefperiode van twee maanden.

Het plaatsen van reacties is voorbehouden aan de betalende abonnees van Trouw. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Het bekijken en plaatsen van reacties is voorbehouden aan onze betalende abonnees. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Als betalend abonnee kunt u een reactie plaatsen op dit artikel. Deze is alleen zichtbaar voor andere (proef)abonnees.

Om uw reactie te kunnen plaatsen, hebben we uw naam nodig. Ga naar Mijn profiel


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie