Meer dan 20 doden na luchtaanval Egypte

home

Redactie

Het Egyptische leger houdt de wacht bij een ziekenhuis in El-Arish, waar politieagenten waren opgenomen die zondag gewond raakten tijdens een aanval van islamitische militanten. © reuters
Update

Bij luchtaanval van het Egyptische leger zijn vanochtend vroeg meer dan 20 mensen om het leven gekomen. De aanval in de Sinaï-regio was gericht op de plaats El-Arish, waar rellen waren uitgebroken nadat islamitische militanten gisteravond laat drie wachtposten hadden beschoten.

Dat melden Egyptische veiligheidsfunctionarissen. Het is volgens hen de eerste keer sinds de strijd met Israël in 1973 dat het Egyptische leger in Sinaï raketwapens gebruikt. Ze werden afgeschoten vanuit helikopters.

De gisteravond door militanten aangevallen wachtposten bevonden zich op de belangrijkste route tussen El-Arish en Rafah, een stad aan de Egyptisch-Israëlische grens. Zes mensen raakten daarbij gewond. De aanval kwam vier dagen nadat zestien Egyptische politieagenten nabij de grens met Israël werden doodgeschoten.

Aanvankelijk was in El-Arish sprake van urenlange schotenwisselingen. De ongeregeldheden die erop volgden, werden door een ooggetuige gemeld aan persbureau Reuters.

De schermutselingen van het afgelopen weekeinde waren eveneens toegeschreven aan islamitische militanten.

Lees verder na de advertentie

Trouw.nl is vernieuwd. Ter kennismaking mag u nu gratis onze artikelen lezen.

Deel dit artikel

Advertentie