Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Mediteren tijdens het bijtanken

Home

amsterdam - Automobilisten die tijdens het tanken hun geest leeg willen maken, kunnen in Amsterdam binnenkort terecht bij New Energy, “het eerste pompstation voor auto en geest“. Terwijl autorijders hun tank volgooien met plantaardige olie, kunnen zij geestelijk bijtanken in de bijbehorende meditatieruimte. Burgemeester Cohen neemt het tankstation op de voormalige NDSM-werf in Amsterdam-Noord vandaag in gebruik.

Het pompstation is ontworpen door de kunstenaars Jeroen Bisscheroux en Michiel Voet als een ludieke actie om aandacht te vragen voor het energieprobleem. Ze hopen dat bezoekers nadenken over creatieve, alternatieve en duurzame toepassingen op het gebied van energiebesparing.

“Plantaardige olie is minstens de helft schoner dan diesel“, aldus Pauline Westendorp van NEWNRG, een bedrijf dat zich bezighoudt met alternatieve warmte- en elektriciteitsvoorzieningen en een van de initiatiefnemers van het tankstation. “We begrijpen niet dat de overheid dit niet stimuleert.“

De prijs bij New Energy is 95 cent per liter, en daar zit het mediteren bij inbegrepen.

Het is de bedoeling dat het project binnen enkele maanden uitgroeit tot een echt pompstation waar automobilisten dag en nacht kunnen tanken en mediteren. Tot die tijd kan tanken en mediteren alleen op afspraak.

Het tankstation is het startschot voor een later dit jaar te openen expositie over natuurlijke en schone energie op de NDSM-werf.

Deel dit artikel