Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Media lyrisch: totaalhockey Oranje met 'destroyer in chief'

Home

Redactie

© anp

Britse media kwamen woorden tekort om de verwoestende overwinning van de Nederlandse hockeymannen op het gastland te beschrijven. De 9-2 in de halve finale blijft nog lang nadreunen is de overtuiging van veel kranten.

'De Nederlanders hebben de term nog niet uitgevonden maar het was niets minder dan totaalhockey dat 4 jaar van voorbereidingen door de Britse hockeymannen in een klap wegvaagde', stelde de krant The Independent vast. Billy Bakker was volgens de krant als 'destroyer in chief' de grote man van Oranje met een hattrick. Ook de BBC legde de link tussen de hockeymannen en het Nederlandse voetbal in de jaren '70 van de vorige eeuw met 'totalhockey'.

Tabloid de Mirror komt superlatieven tekort om de halve finale van donderdag te beschrijven. 'Briljant Oranje: bloedbad in het Riverbank. Nederlanders verslaan Groot-Brittannië met 9-2 in halve finale', kopt de krant. De Express laat de Britse captain aan het woord: Aanvoerder zegt sorry voor zware olympische nederlaag. 'Er zijn niet veel wedstrijden waarin de tegenstander het in alle aspecten beter doet', tekent de krant op uit de mond van Barry Middleton.

Ook in kleinere kranten is de verwondering terug te vinden. Nederlandse maestro's verwoesten Britse hoop op goud, weet bijvoorbeeld de Brent & Kilburn Times te melden.

Lees verder na de advertentie
© anp
© ANP

Deel dit artikel