Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Medewerkers van 50Plus-fractie melden zich ziek

Home

Redactie

50Plus-Kamerlid Martine Baay-Timmerman op de gang, nadat zij uit de partij is gezet door fractievoorzitter Norbert Klein. © anp

Bijna alle fractiemedewerkers van 50Plus hebben zich vandaag ziek gemeld. De persvoorlichtster van de partij, die zich als enige nog staande houdt op het fractiekantoor op het Binnenhof, bevestigt een bericht van RTL Nieuws hierover.

De vier andere fractiemedewerkers hebben een doktersverklaring gestuurd met de mededeling dat ze de ellende niet meer aankunnen. Fractievoorzitter Norbert Klein wilde fractiegenote Martine Baay vorige week uit de fractie zetten, maar het bestuur van 50Plus koos voor Baay en zegde het vertrouwen in Klein op. Die zit nu onder de naam 50Plus in de Kamer en wil daar blijven, terwijl Baay de partij vertegenwoordigt. Klein moet het nu stellen zonder fractiemedewerkers.

De vier ziek gemelde medewerkers stammen uit de tijd toen Henk Krol nog fractievoorzitter was. Zij hebben volgens RTL Nieuws vanaf het moment dat Klein het voorzitterschap overnam moeite met de nieuwe leider. Eerder namen twee medewerkers, ambtelijk secretaris Simon Geleijnse en een beleidsmedewerker om die reden ontslag. Juridisch adviseur van de partij, Joyce Willemsen, heeft afgelopen vrijdag haar ontslag ingediend. Een andere medewerker van Klein overweegt dat nog.

Bankrekeningen
Fractieleider Klein heeft intussen de bankrekeningen van de fractie geblokkeerd om te voorkomen dat Baay daarvan gebruik kan maken, beweert RTL. Ook zou hij de Kamerpas van de medewerker van Baay hebben laten blokkeren.

Tussen Klein en Baay woedt een felle strijd over wie de naam 50Plus mag dragen. Kamervoorzitter Van Miltenburg heeft de landsadvocaat om advies gevraagd. Het presidium van de Tweede Kamer buigt zich morgen over deze kwestie.


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel