Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Mededeling van de hoofdredactie

Home

Redactie

© anp

Trouw laat een commissie van externe deskundigen onafhankelijk onderzoek doen naar de controle op bronnen. Eind vorige week rees ernstige twijfel over de juistheid en zelfs het bestaan van opgevoerde bronnen in artikelen van één van de redacteuren. Zo kon Trouw diverse bronnen niet verifiëren.

De commissie zal de feiten en omstandigheden van deze publicaties onderzoeken, als ook aanbevelingen doen voor de toekomstige werkwijze. Hoogleraar journalistiek Jeroen Smit en oud-rechter bij het Europees Hof Egbert Myjer, tevens vicevoorzitter van de Raad voor de Journalistiek, vormen de commissie. Het onderzoek zal naar verwachting ten minste enkele weken duren.

Voor Trouw staat de geloofwaardigheid van de krant voorop. Daarin ligt de reden voor dit onafhankelijk onderzoek. Twijfel over de betrouwbaarheid van publicaties raakt immers aan de integriteit van de krant. Op basis van intern onderzoek, waaronder hoor en wederhoor, is besloten dat de betrokken redacteur afscheid neemt van de krant. Mede op verzoek van diens raadsman vermeldt Trouw de naam van de redacteur niet. De redactie is gisteravond geïnformeerd.

Deel dit artikel