Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Marokkanen in Molenbeek

Home

’Belgisch Koninkrijk Vraagt Arbeiders’, staat er op het vergeelde affiche waarmee Karims Marokkaanse vader ooit naar België is gelokt. Maar veel arbeid is er voor immigranten in hedendaags Brussel niet meer. In de industriële randgemeente Molenbeek waar veel Marokkanen wonen, komt het allemaal samen: het dichtgetimmerde buurthuis, de jonge jongens zonder werk, de racistische agenten. Hier moet het wel een keer vlam vatten, en dat doet het ook in het speelfilmdebuut van Brusselaars Mourad Boucif en Taylan Barman. De Algerijn en de Turk sloegen de handen ineen voor een flamboyante Romeo & Julia in Wallonië, met de Marokkaanse Karim en de Belgische

Sophie als getroebleerde gelieven. ’Au-delà de Gibraltar’ verscheen in België in 2001, en niet zoals veel thematisch verwante producties – denk aan ’Najib & Julia’ (2003) van Theo van Gogh en ’Ae Fond Kiss’ (2004) van Ken Loach – pas in de periode na 11 september. (BvdG)

Deel dit artikel