Marissa Mayer (Google) verrassende nieuwe topvrouw Yahoo

home

Redactie

Marissa Mayer, de nieuwe CEO van Yahoo. © EPA

Yahoo heeft Marissa Mayer benoemd als topvrouw. Ze wordt bij het kwakkelende internetbedrijf de vijfde CEO in vijf jaar tijd. Mayer (37) was een van de eerste werknemers van Google.

De laatste jaren was Mayer bij Google verantwoordelijk voor alles wat samenhangt met landkaarten en plaatsbepaling. Ze begon in 1999 bij Google nadat ze haar masters in informatica had behaald aan Stanford University, waar ook Googles medeoprichters studeerden.

Bij Yahoo treedt Mayer in de voetsporen van Scott Thompson, die zijn baan kwijtraakte na te zijn betrapt op het vermelden van onjuistheden in zijn cv. Met 700 miljoen bezoekers per maand is Yahoo, de eens toonaangevende zoekmachine, nog steeds een populaire bestemming, maar het bedrijf heeft het al jaren moeilijk met het vertalen van die aandacht in financieel succes.

Verrassing
De aanstelling van Mayer, die door Yahoo-bestuurder Fred Amoroso wordt geroemd om haar 'ongeëvenaarde prestaties op het gebied van technologie, ontwerp en producttoepassing', komt als een verrassing. Algemeen werd aangenomen dat Ross Levinsohn, die het bedrijf de afgelopen maanden op interimbasis leidde, tot CEO zou worden benoemd.

Lees verder na de advertentie

Trouw.nl is vernieuwd. Ter kennismaking mag u nu gratis onze artikelen lezen.

Deel dit artikel

Advertentie