Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Marissa Mayer (Google) verrassende nieuwe topvrouw Yahoo

Home

Redactie

Marissa Mayer, de nieuwe CEO van Yahoo. © EPA

Yahoo heeft Marissa Mayer benoemd als topvrouw. Ze wordt bij het kwakkelende internetbedrijf de vijfde CEO in vijf jaar tijd. Mayer (37) was een van de eerste werknemers van Google.

De laatste jaren was Mayer bij Google verantwoordelijk voor alles wat samenhangt met landkaarten en plaatsbepaling. Ze begon in 1999 bij Google nadat ze haar masters in informatica had behaald aan Stanford University, waar ook Googles medeoprichters studeerden.

Bij Yahoo treedt Mayer in de voetsporen van Scott Thompson, die zijn baan kwijtraakte na te zijn betrapt op het vermelden van onjuistheden in zijn cv. Met 700 miljoen bezoekers per maand is Yahoo, de eens toonaangevende zoekmachine, nog steeds een populaire bestemming, maar het bedrijf heeft het al jaren moeilijk met het vertalen van die aandacht in financieel succes.

Verrassing
De aanstelling van Mayer, die door Yahoo-bestuurder Fred Amoroso wordt geroemd om haar 'ongeëvenaarde prestaties op het gebied van technologie, ontwerp en producttoepassing', komt als een verrassing. Algemeen werd aangenomen dat Ross Levinsohn, die het bedrijf de afgelopen maanden op interimbasis leidde, tot CEO zou worden benoemd.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie