Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Marechaussee treft grote lading drugs aan op marinierskazerne Doorn

Home

Redactie

Mariniers tijdens een training op de kazerne in Doorn. © ANP XTRA

Op de Marinierskazerne in Doorn is een grote hoeveelheid drugs gevonden. Vermoedelijk gaat het om cocaïne. De Koninklijke Marechaussee onderzoekt de zaak.

De lading werd maandag ontdekt door personeel van de marine, daarop is de marechaussee ingeschakeld. Die meldt het nieuws vandaag op Twitter. Volgens een woordvoerder gaat het om tientallen kilo's. 

Lees verder na de advertentie

Het onderzoek staat onder leiding van het Openbaar Ministerie Oost-Nederland. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

De onderschepte partij drugs is naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gestuurd voor nader onderzoek. Over de herkomst kon de marechaussee nog niets zeggen. Gezien de hoeveelheid was de drugs waarschijnlijk bedoeld om te verhandelen en niet voor eigen gebruik, aldus een woordvoerder.

De kazerne in Doorn moet in 2022 haar deuren sluiten. De mariniers verhuizen dan naar een nieuwe kazerne in Vlissingen. Dat zorgt voor veel verzet onder de mariniers. Veel van hen dreigen met ontslag omdat ze niet vanwege hun werk willen verhuizen.

Lees ook:

Duur prijskaartje kan de verhuizing van mariniers naar Vlissingen nog stoppen

Er gloort een politieke opening om de controversiële verhuizing van de mariniers van Doorn naar Vlissingen te heroverwegen. 

Kamer heroverweegt verhuizing: te veel mariniers dreigen met ontslag

De controversiële verhuizing van het Korps Mariniers naar Vlissingen komt op de helling te staan. Volgens de commandant van het Korps Mariniers komt de veiligheid in het geding als teveel ervaren militairen uit onvrede de eenheid verlaten.

Deel dit artikel