Marco Borsato steelt niet meer

home

BIJDRAGEN: FLEUR PAKKER; MARJA VERBURG; MARCO VISSCHER

De Smith's Foodgroup respecteert de afkeuring door de Reclame Code Commissie van de tv-spot waarin Marco Borsato een oude dame haar chips afpakt. Over het spotje waren veel klachten binnengekomen. Wat was er te zien? Een bejaarde vrouw komt ten val, zodat haar boodschappen, waaronder een zak chips, over de straat rollen. Marco Borsato komt aangesneld alsof hij wil helpen, maar het enige wat hij doet is de zak Smith's weggrissen.

De producent van de versnapering had nooit gedacht dat er klachten over de reclame zouden komen. “Het was voor ons duidelijk dat het een reclame met een knipoog was. Het was de derde in een reeks met Borsato, de ideale schoonzoon, die we iets ondeugends lieten doen.” Zo trainde Borsato in eerdere spots zijn hond om een zak chips te stelen, en liet hij zijn vriendin (gespeeld door Daphne Deckers) staan, omdat hij zijn chips niet wilde delen. Over deze spots kwamen geen klachten binnen.

De spot met de bejaarde wordt trouwens al niet meer uitgezonden, omdat hij maar drie weken zou lopen. “Hij hoorde bij een tijdelijke actie, waarin mensen punten konden verzamelen voor een concert van Marco.” De laatste uitzending was op 4 oktober. Volgens de woordvoerster is Smith's teleurgesteld over de aanbeveling van de Reclame Code Commissie. “Maar we zullen op deze manier geen reclame meer maken.”

Lees verder na de advertentie

Trouw.nl is vernieuwd. Ter kennismaking mag u nu gratis onze artikelen lezen.

Deel dit artikel

Advertentie