Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Man (23) opgepakt voor neersteken willekeurige fietsers en hardlopers in Noord-Holland

Home

ANP/Redactie

© ANP

De politie heeft een 23-jarige man uit Julianadorp opgepakt omdat hij betrokken zou zijn bij een reeks steekincidenten in Castricum, Egmond aan den Hoef en Barsingerhorn. 

De dader koos zijn slachtoffers vermoedelijk willekeurig uit mensen die aan het hardlopen of fietsen waren. De incidenten leidden tot veel onrust onder bewoners die zich onveilig voelden.

Lees verder na de advertentie

Op 22 november 2018 werden een 18-jarige en een 52-jarige vrouw, beiden uit Limmen, aangereden door een automobilist en daarna met een voorwerp gestoken op de Zanddijk in Castricum. De jongste van de twee liep door de steekpartij een klaplong op. Haar toestand was korte tijd kritiek, daarna ging het snel beter met haar.

Een paar dagen, op 26 november, werd een vrouw van 18 vanuit een auto gestoken toen ze aan het hardlopen was in haar woonplaats Egmond aan den Hoef. Op 26 januari werd in het dorp Barsingerhorn een 15-jarige fietsster vanuit een passerende auto met een scherp voorwerp in haar arm gestoken.

De politie kreeg ruim 150 tips binnen, nadat Opsporing Verzocht (AVROTROS) en Bureau NH van de regionale omroep aandacht aan de zaak hadden besteed.

Uitgebreid onderzoek leidde uiteindelijk naar de 23-jarige verdachte. Hij is woensdagavond aangehouden en wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Deel dit artikel