Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Madurodam ondergaat ingrijpende metamorfose

Home

ANP/Redactie

© ANP

Madurodam ondergaat de komende maanden een metamorfose. De miniatuurstad in Den Haag viert in 2012 haar zestigste verjaardag en grijpt deze mijlpaal aan om het park ingrijpend te vernieuwen, zo heeft een zegsvrouw vandaag bekendgemaakt.

Het park sluit daarom zijn deuren tussen 1 november 2011 en 31 maart 2012. De bekende, karakteristieke miniaturen blijven het hart van Madurodam vormen. Maar ze worden in de toekomst onderverdeeld in drie gebieden: 'water als vriend en vijand', 'oude binnensteden' en 'Nederland als inspiratiebron voor de wereld'.

Polder leegpompen
Bovendien komen er tientallen nieuwe interactieve attracties, die volgens directeur Joris van Dijk 'de boeiende verhalen achter de objecten vertellen.' Zo kunnen bezoekers volgend jaar zelf het schaalmodel van de Oosterscheldekering bedienen, een polder leegpompen of zelf schepen laden en lossen in de haven van Rotterdam. Met de verbouwing is een investering van 8 miljoen euro gemoeid.

Ook kunnen bezoekers de verhalen achter de objecten multimediaal voortaan beleven via digitale informatieschermen en de eigen smartphone. Verder komt er een moderne speeltuin met als thema 'de Waddenzee' en wordt het park voorzien van nieuwe horecafaciliteiten.

Nostalgisch
'Door de metamorfose blijven we ook op de lange termijn voor jong en oud een aantrekkelijke attractie', stelt algemeen directeur Van Dijk. 'Bezoekers hebben aangegeven het unieke nostalgische karakter van Madurodam te waarderen. Maar tegelijkertijd vinden ze dat het park beter bij de huidige tijd kan aansluiten door meer actie en informatie te bieden. Daar willen we op inspelen.'

Madurodam werd na de Tweede Wereldoorlog opgericht ter nagedachtenis aan verzetsheld George Maduro. De miniatuurstad in Den Haag heeft sinds de opening in 1952 meer dan 50 miljoen bezoekers mogen verwelkomen.

Lees verder na de advertentie
© ANP

Deel dit artikel