Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Machlas levert meer op dan Ajax betaalde

Home

Twee dagen nadat Ajax bekendmaakte dat het voor de aankoop van Nikos Machlas negentien miljoen gulden heeft betaald, komt Vitesse met een andere rekensom. Tussen de 27 en dertig miljoen zou de verkoop van de spits hebben opgebracht.

Volgens Aalbers is er in het akkoord tussen Ajax en Vitesse een aantal aanvullende bepalingen opgenomen. Daardoor valt de totale vergoeding voor Vitesse aanmerkelijk hoger uit, stelt hij.

Als Ajax Machlas (die voor vijf jaar tekende) verkoopt, zou Vitesse een bepaald percentage van de afkoopsom ontvangen. En de topschutter had volgens een clausule in zijn contract met Vitesse recht op een deel (drie miljoen) van de transfersom.

Daar heeft Machlas woensdagnacht na gesprekken met Aalbers en zijn zaakwaarnemers van afgezien, omdat hij per se naar Ajax wilde. Voor Aalbers was dat aanleiding akkoord te gaan met de transfer.

Ajax blijft volhouden negentien miljoen te hebben betaald. Penningmeester Arie van Os reageert laconiek op de verklaring van Aalbers: ,,Wat gebeurt er dan als Machlas nou over vijf jaar transfervrij vertrekt, of wij verkopen hem over een paar jaar voor vijftien miljoen? Wie past dan het verschil van vier miljoen bij? Dat Machlas zijn deel van de afkoopsom heeft laten vallen zal best, maar daar hebben wij toch niets mee te maken.''

Deel dit artikel