Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Macaroni met paprika's

Home

Sonja van de Rhoer

© Trouw Vormgeving
Recept

Op de markt zijn vaak zakken met minder mooi gevormde paprika's te koop voor weinig geld. Deze paprika's zijn perfect voor dit gerecht. Ze moeten namelijk in kleine stukjes worden gesneden, dus de vorm maakt niets uit.

 In veel gezinnen is de paprika bijna net zo gewoon als de ui en de tomaat. Dat is een goede zaak, want paprika's zijn niet alleen smaakvol en veelzijdig, ze zijn ook nog eens erg gezond. Dat geldt natuurlijk voor groente en fruit in het algemeen, maar als je het vitamine C-gehalte van paprika vergelijkt met dat van sinaasappelen, dan steekt de paprika er met kop en schouders boven uit: paprika's bevatten per 100 gram tot drie keer zoveel vitamine C als sinaasappelen. Hierbij bevat de groengekleurde de minste en de oranjegekleurde de meeste vitamine C. Daarnaast is de paprika rijk aan vitamine B1, B2 en de mineralen calcium, ijzer en sodium. Sodium verzorgt de vochtbalans in het lichaam en voorkomt uitdroging. De puntpaprika is bovendien rijk aan foliumzuur.

Lees verder na de advertentie

Als je daarbij optelt dat een paprika per 100 gram vruchtvlees niet meer dan 22 kilocalorieën bevat - een kwart van de calorieën in een banaan - dan weet je zeker dat je met het eten van paprika's een flinke dosis gezondheid binnenkrijgt.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kilo paprika's (rood, geel, oranje)

1 of 2 rode Spaanse pepers

2 uien

2 teentjes knoflook

350 gram macaroni

250 gram (kruiden)roomkaas

basilicum en/of bieslook

olijfolie

Parmezaanse kaas

Snij de paprika's in stukjes van 2 bij 2 centimeter. Halveer de pepers, verwijder zaad en zaadlijsten en snij ze in ragdunne reepjes. Pel de uien en de knoflook en snij ze beide in kleine stukjes.

Breng de macaroni met de groenten en zout naar smaak in een ruime kookpan met 8 deciliter water, afgedekt, aan de kook. Zet het vuur lager en kook de pasta en groenten, onder af en toe roeren, in circa 8 tot 10 minuten beetgaar. Giet overtollig kookvocht af en bewaar zo nodig iets om later toe te voegen als de saus te dik mocht zijn.

Meng de roomkaas door de warme pasta met groenten en warm alles even goed door. Serveer met fijngeknipte basilicum en/of bieslook. Druppel er wat olijfolie over en serveer er geraspte Parmezaanse kaas bij.


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel