Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Maatschappelijk beleid banken steeds beter

Home

Redactie

© Thinkstock

Het gros van de Nederlandse banken heeft het afgelopen kwartaal flinke stappen voorwaarts gezet op het gebied van onder meer mensenrechten, arbeidsrechten en bonusbeleid. Dat blijkt uit de nieuwe editie van de Eerlijke Bankwijzer, die vandaag verschijnt.

Het gaat om ABN Amro, Friesland Bank, NIBC, Rabobank, SNS Bank en Van Lanschot. Ze voerden het grootste aantal beleidsaanscherpingen door in drie jaar. Wel is het beleid van veel banken voor onder meer klimaat, dierenwelzijn en natuur nog onder de maat.

Kernwapens
'Het wapenbeleid van Aegon is zelfs verslechterd omdat Aegon weer beleggingen toestaat in bedrijven die kernwapens maken', aldus de bankwijzer. ING is nog de enige bank die niet zijn thema- en sectorbeleid publiceert. ABN Amro maakte de grootste sprong voorwaarts met een hogere score op acht onderwerpen, waaronder mensenrechten en investeringen in olie.

De Eerlijke Bankwijzer kijkt naar het beleid van banken ten aanzien van onder meer mensenrechten, natuur, wapens en investeringen in landbouw, mijnbouw en olie. De wijzer is een initiatief van Oxfam Novib, FNV, Amnesty International, Milieudefensie, de Dierenbescherming en IKV Pax Christi.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie