Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Luyendijks Het zijn net Mensen verfilmd

Home

Joris Luyendijk. © ANP
Update

Het boek Het zijn net Mensen van journalist Joris Luyendijk wordt verfilmd. Dat laat producent Talent United maandag op zijn website weten. Regisseur is Stefano Odoardi, het scenario komt van Sytske Kok.

Luyendijk beschrijft in het boek zijn werk als correspondent in het Midden-Oosten tussen 1998 en 2003. Hij laat zien hoe nieuwsmedia maar een minuscuul deel van de werkelijkheid kunnen laten zien. 'Dit minuscule deel is zwaar gefilterd, vervormd en gemanipuleerd, maar het wordt door kijkers, lezers en luisteraars aangezien voor de werkelijkheid', aldus de auteur.

De van oorsprong Italiaanse regisseur Stefano Odoardi debuteerde in 2007 met A White Ballad die op het Internationaal Rotterdams filmfestival werd vertoond. Ook maakte hij samen met Sytske Kok de tv-film Tunnelvisie.
Het zijn net Mensen verscheen in 2006 en werd een (internationale) bestseller. Er zijn inmiddels 12 herdrukken verschenen.

Het boek is non-fictie, de verfilming wordt een daarop geïnspireerde speelfilm met een internationale cast, licht Paul Ruven van Talent United toe. Wie daarin de hoofdrollen gaan spelen, is nog niet bekend. Ruven denkt aan onder anderen Bruno Ganz, maar heeft daar nog geen enkele zekerheid over.

De opnamen beginnen naar verwachting volgend jaar in het Midden-Oosten. Wanneer de film in de bioscoop verschijnt, is nog niet bekend.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie