Londen wil staking grenswachten voorkomen

home

Politie op luchthaven Heathrow. © epa

De Britse regering stapt naar de rechter om te voorkomen dat grenswachten donderdag, de dag voor de opening van de Olympische Spelen, gaan staken. De leden van een vakbond besloten vorige week na een stemming het werk neer te leggen. Die stemming is echter niet volgens de regels verlopen, verklaarde het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken dinsdag tegen de BBC.

De stakers werken voor de UK Border Agency, die onder meer bij internationale vliegvelden en veerboothavens controleert. Ze vinden dat ze door een ontslaggolf worden overbelast en hun werk niet kunnen uitvoeren.

'We willen dat de vakbondsleiding deze onverantwoorde staking afblaast en we vragen de leden om niet te staken op een moment dat de ogen van de wereld op Groot-Brittannië zijn gericht, stelde het ministerie.

Vliegvelden
Rond het begin van de Olympische Spelen reizen waarschijnlijk honderdduizenden mensen naar Londen. Zij komen het land binnen via vliegvelden als Heathrow, met de veerboot naar Dover en met de trein door de Kanaaltunnel.

De machinistenvakbond had eerder ook al gedreigd met een staking tijdens de Spelen.

Lees verder na de advertentie

Trouw.nl is vernieuwd. Ter kennismaking mag u nu gratis onze artikelen lezen.

Deel dit artikel

Advertentie