Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Londen werft online codekrakers

Home

VAN ONZE REDACTIE BUITENLAND

Goed nieuws voor iedereen die droomt van een leven als geheim agent. De Britse informatiewaakhond GCHQ is op zoek naar nieuwe rekruten. De organisatie nodigt iedereen uit om een code te kraken op een speciale website (www.can-youcrackit.co.uk).

Op de internetpagina zijn 160 paren van cijfers en/of letters, gerangschikt in een rooster. Een klok onder de puzzel tikt genadeloos af tot 12 december. Iedereen die de code voor die datum kraakt en het juiste woord invult, wordt uitgenodigd te solliciteren.

De nieuwe rekruten gaan aan het werk bij een nieuwe eenheid die het land moet beschermen tegen internetaanvallen. De regering noemt internetveiligheid een van de belangrijkste prioriteiten. Volgens minister van buitenlandse zaken William Hague vinden er elke dag 600 aanvallen plaats op computers van de regering.

De Britse inlichtingen- en veiligheidscommissie sprak eerder haar bezorgdheid uit over het gebrek aan specialisten dat hier adequaat op kan reageren. Volgens de inlichtingendienst zijn de benodigde talenten moeilijk te bereiken met traditionele wervingsmethoden. In een verklaring laat de organisatie weten dat het doel van de campagne is om codekrakers en ethische hackers voor te lichten over de mogelijkheden van werken bij de geheime dienst.

De Britse inlichtingendienst heeft eerder bijzondere methodes gebruikt om informatici te rekruteren. In 2009 plaatste de dienst bijvoorbeeld advertenties in spellen op Xbox spelcomputers.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie