Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Londen waarschuwt atleten voor smog

Home

Redactie

Archieffoto van smog boven Londen. © EPA

Britse wetenschappers waarschuwen dat een hittegolf in Londen zorgt voor ernstige luchtvervuiling. Dat kan gevolgen hebben voor de prestaties van atleten op de Olympische Spelen.

De mate van luchtvervuiling is de afgelopen zes jaar nog niet zo hoog geweest. Zonneschijn en lage winden zijn 'precies de juiste voorwaarden voor smog in Londen' aldus wetenschappers van het Londense King's College in een verklaring.

"Dit is de ergste smog in jaren", verklaart de directeur van Clean Air in London, een organisatie die toeziet op regels voor luchtvervuiling. "De overheid moet mensen waarschuwen en adviseren. Ook zijn dagelijkse voorspellingen nodig voor de organisatie van de Olympische en Paralympische Spelen, zodat atleten en teams zelf een inschatting kunnen maken van de gezondheidsrisico's. De burgemeester moet persoonlijk atleten, bezoekers en bewoners beschermen, als de overheid daar niet in slaagt."

Londen heeft het meest geavanceerde systeem voor toezicht op luchtkwaliteit van Europa. Wetenschappers combineren hun kennis over luchtvervuiling met toxicologie en epidemiologie om vast te stellen in hoeverre de luchtvervuiling schadelijk is voor de gezondheid.

Trouw.nl is vernieuwd. Vanaf nu is onbeperkte toegang tot Trouw.nl alleen voor (proef)abonnees.


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie