Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Lodeweges stapt op om bedreigende sfeer

Home

GRONINGEN - Het was vooral de bedreigende sfeer bij FC Groningen die trainer Dwight Lodeweges heeft doen besluiten de handdoek in de ring te gooien. De 44-jarige oefenmeester vroeg het management van de eredivisionist gisteren hem van zijn taken te ontheffen.

,,Ik kan me voorstellen dat hij om die reden is opgestapt. Het is triest dat het zo is gegaan; er zijn alleen maar verliezers bij FC Groningen'', reageerde directeur Hans Nijland.

Volgens Nijland en technisch manager Henk Veldmate heeft Lodeweges zijn beslissing al in de nacht van zondag op maandag genomen, na de voor FC Groningen desastreus verlopen wedstrijd tegen RKC Waalwijk.

De Groningers verloren de thuiswedstrijd met 2-3, waarbij ze eerst zelfs met 0-3 achter hadden gestaan.

Het was het zevende verlies van FC Groningen, dat met één punt onderaan staat in de eredivisie. Enkele honderden Groningen-supporters blokkeerden na afloop van de wedstrijd de hoofdpoort van het Oosterparkstadion en eisten het onmiddellijke vertrek van Lodeweges.

,,Mijn vertrek is het beste voor de club. Het krediet dat ik had bij de supporters is volledig op. De druk op mij was de laatste tijd onmenselijk'', had Lodeweges zijn vertrek aan het bestuur beargumenteerd. Volgens Veldmate was Lodeweges helemaal kapot naar huis gereden om tot zichzelf te komen.

In een reactie op zijn vertrek liet het bestuur weten dat Lodeweges steeds het beste met FC Groningen heeft voorgehad. ,,Het is hem simpelweg niet gelukt'', aldus Veldmate. Over de financiële consequenties voor de club liet Veldmate weten dat ze er in onderling overleg met Lodeweges in acht seconden uit waren.

Een opvolger voor Lodeweges is er nog niet. Het bestuur beraadt zich daar nog op, voorlopig nemen de assistenten Joop Gall en Hans Schrijver de taken van de opgestapte trainer waar.

De supporters van RKC gaan een schadeclaim indienen bij FC Groningen. De aanhangers moesten zondag een kwartier eerder dan gepland het stadion verlaten, omdat anders de veiligheid van de fans niet gegarandeerd kon worden. De Waalwijkse supporters willen een deel van het geld terug dat ze voor een kaartje en de reis naar Groningen hebben betaald.

,,De gang van zaken is absoluut ongepast'', aldus Herman de Peffer, penningmeester van de supportersclub van RKC. ,,We zijn zeven tot acht uur onderweg geweest en hebben maar een uurtje wedstrijd gezien. Als ze ons eerder hadden gewaarschuwd waren we niet gekomen.''

Deel dit artikel