Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Liverpool Fashion Week verbiedt zonnebanken voor modellen

Home

Heleen van Lier

Een model op de catwalk tijdens de show van Tuvanam. © getty

De organisatie van de Liverpool Fashion Week verbiedt modellen om gebruik te maken van de zonnebank. De organisatie hoopt hiermee een voorbeeld te stellen voor zonnebankgebruikers. Dit meldt de BBC.

Modellen moeten een contract ondertekenen waarin staat dat zij geen zonnebanken gebruiken tijdens de week van of na de show.  

'De gezondheid en het welzijn van de modellen is van het grootste belang. En we hopen dat zonnebankgebruikers hierdoor realiseren dat ze ook zonder zonnebank kunnen', zegt Amanda Moss, de organisator van de Fashion Week.

Helft jongeren onder de zonnebank
De beslissing werd genomen na een onderzoek waaruit bleek dat de helft van de 15- tot 17-jarigen in Liverpool onder de zonnebank ging, tegenover 11 procent landelijk.

De Liverpool Fashion Week, die plaatsvindt van 14 tot 19 oktober, is de eerste modeweek met een volledig verbod op de zonnebank.Volgens de vereniging van Zonnebanken is het een 'schandalige publiciteitsstunt'. 'Het zou beter zijn om modellen te verbieden om hoge hakken te dragen, die vormen een groter gevaar voor de gezondheid dan verantwoordelijk zonnebankgebruik.'

Deel dit artikel