Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Linkse kandidaat Mexico dreigt met stappen om 'kiesfraude'

Home

Redactie

Lopez Obrador gisteren in Mexico-Stad na het geven van een persconferentie. © reuters

De Mexicaanse presidentskandidaat Andrés Manuel López Obrador heeft de verkiezingswinst van zijn rivaal Enrique Peña Nieto afgedaan als 'frauduleus'. López Obrador dreigde gisteren met stappen wegens de volgens hem met list en bedrog tot stand gekomen verkiezingsuitslag.

Nieto's partij PRI boekte zondag de overwinning in de Mexicaanse verkiezingen en kreeg zo'n 38 procent van de stemmen. De linkse partij van López Obrador, de PRD, moest het doen met 31 procent. Maar volgens López Obrador heeft de PRI miljoenen uitgegeven om stemmen te kopen. Ook zouden de media op de hand van de PRI zijn.

In 2006 verloor López Obrador de verkiezingen met slechts 1 procent verschil. Ook toen repte hij van fraude. Protesten die hij organiseerde, legden destijds de miljoenenstad Mexico-Stad meer dan een maand lam.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie