Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Limburgse derby tussen MVV en Roda JC is een aanfluiting

Home

MAASTRICHT (ANP) - De eerste Limburgse derby van de voetbaljaargang '97-'98 was een aanfluiting. MVV en Roda JC vochten een veldslag uit. Veel onhebbelijkheden, onbehoorlijkheden en frustratie, weinig voetbal. Uitslag 1-2.

Scheidsrechter Wegereef floot de longen leeg bij tientallen overtredingen en voelde kramp in de armen van het kaartentrekken. Twee rode voor Luypers en Joordens (2xgeel) van MVV en nog eens tien gele. Bovendien verwijderde Wegereef Roda's assistent-trainer Achterberg, toen die zich druk maakte over onrechtvaardigheden.

Van een wedstrijd was geen sprake. Roda JC stond na zeven minuten al met 1-0 achter. Bouma scoorde na een reeks blunders in de defensie voor de spartelende doelman Damjanac. Van der Luer haalde een half uur later zijn gram door met een vrije trap Senden te bedienen. Met een simpel knikje was het 1-1. Na rust drukte Roda JC het surplus aan kwaliteit uit. Dat gebeurde tegen tien tegenstanders. Luypers haalde in de 55e minuut Van Houdt neer en kreeg rood. De 1-2 van Van Houdt was buitenspel, maar in de 65e minuut forceerde Vrede de beslissing. Daarmee keerde in het veld de vrede weer.

Deel dit artikel