Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Lijstduwer? Dan dus ook de raad in!

Home

HANNIE VAN LEEUWEN, LIJSTDUWER CDA ROTTERDAM en OUD-LID EERSTE EN TWEEDE KAMER CDA

Ik ben lijstduwer van de kandidatenlijst van het CDA in Rotterdam. Daaraan gingen de nodige aarzelingen vooraf, maar ik heb toch besloten mijn partij deze dienst te moeten bewijzen.

Nu bekoort het lijstduwerschap niet iedereen. Prof. dr. Joop van Holsteyn schreef eerder een artikel in deze krant onder de kop 'Lijstduwer houdt kiezer simpelweg voor de gek'. Dat las ik met toenemende ergernis en verontwaardiging - maar de titel bleek de lading wel te dekken.

In feite suggereert Van Holsteyn dat vele partijen zich schuldig maken aan kiezersbedrog door bekende kandidaten op de lijst te zetten zonder dat zij volksvertegenwoordiger willen zijn. Als voorbeeld wordt Elco Brinkman op de vorige CDA-lijst voor Leiden genoemd.

Mocht dat al zo zijn, dan nog is genoemde wetenschapper wel erg ongenuanceerd en onzorgvuldig. Is zijn mening gebaseerd op onderzoek onder alle lijstduwers? Naar mijn overtuiging niet bepaald. Maar ik heb besloten mijn partij een dienst te bewijzen. In de overtuiging dat ik, indien bij voorkeur gekozen, alsnog raadslid zal worden.

Want inderdaad, de kiezer mag niet bedrogen worden. Frustratie en boosheid bij de kiezer, daaraan maak ik mij dan ook zeker niet schuldig. En, gelukkig, geldt dat ook voor velen met mij!

Deel dit artikel