Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Liedje van de Week: moddervette knipoog van een Tourrijder

Home

Joris Belgers

Wielrenner André Greipel tijdens de Tour de France © Getty Images
Liedje van de week

Duitsers en humor, het blijft een lastig ding. Maar de doorgaans nogal stugge wielrenner André Greipel kreeg bij de Tourstart afgelopen week de lachers op zijn hand met zijn single. Zijn single? Jawel, zijn single: ‘Go, Gorilla’, wat verwijst naar de bijnaam van de Duitse topsprinter.

Het is een soort carnavalsnummer, maar ook weer niet. Greipel blijkt over flink wat relativeringsvermogen te beschikken: in de heerlijk amateuristische videoclip trok hij zelfs een gorilla-pak aan om voor de camera op en neer te fietsen. Het nummer heeft in ieder geval een foeilelijke beat, een wanstaltig refrein (“Go, Gorilla, go, rock le tour”) en tijdens de coupletten houdt zelfs de smeuïge autotune Greipel niet helemaal in het zadel.

Lees verder na de advertentie

Maar dat maakt allemaal niet uit. De moddervette knipoog moge duidelijk zijn. Bovendien komt de opbrengst ten goede van ALS-onderzoek. Daarbij beloofde Greipel ook nog eens een euro te doneren voor iedere kilometer die hij de komende twee jaar gaat fietsen – en dat zijn er heel wat.

In de tekst reflecteert de wielrenner over de pijn tijdens het fietsen van de doldwaze onderneming door Frankrijk. Mooiste zinnen: ‘Die Beine werden sauer / alles tut mir weh / egal, wir seh’n uns auf den Champs-Élysées!” Nu lijkt dit misschien hartstikke kneuterig. Maar wie won er vorig jaar op die Champs Élysées? Precies.

Deel dit artikel