Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Lichtgewonden na bomaanslag in Lyon

Home

Redactie

Reddingswerkers in het centrum van Lyon © AFP

Door een bomaanslag op een doorgaans drukke wandelpromenade in het centrum van Lyon zijn vrijdagmiddag laat dertien lichtgewonden gevallen, onder wie een meisje van acht. 

De dienst terreurbestrijding van het parket in Parijs heeft de coördinatie van het onderzoek overgenomen van de lokale politie.

Lees verder na de advertentie

Een zak of pakket gevuld met schroeven, bouten of spijkers ontplofte vanmiddag voor een bakkerswinkel in de autovrije rue Victor-Hugo, vlak bij Place Bellecour. In verband met de zaak, door president Emmanuel Macron omschreven als een ‘aanslag zonder dodelijke slachtoffers’, is de politie op zoek naar een man van 30 à 35 jaar die vlak voor de explosie daar rijdend op een fiets is gezien. De verdachte staat op beelden van bewakingscamera's.

© EPA

Het voetgangersgebied rond de plek is ontruimd en afgezet. Elf slachtoffers zijn uit voorzorg naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht. Niemand liep ernstig letsel op. Minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner is onderweg naar Lyon om zich op de hoogte stellen. Premier Edouard Philippe zegde een bijeenkomst voor de Europese verkiezingen af. De Fransen gaan zondag naar de stembus.

Minister Castaner van Binnenlandse Zaken kondigde aan dat vanavond in heel Frankrijk de beveiliging van grote evenementen zal worden opgevoerd. Zo werd een concert van Ed Sheeran in het stadion van Olympique Lyon is meteen na de aanslag extra beveiligd.

Deel dit artikel