Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Lekker warme winterboerka, dragen op eigen risico

Home

Robin de Wever

©Winterboerka.nl

RELFIL BLOG | Handige vinding van een Amsterdamse ontwerper: de winterboerka. Het gezichtsbedekkende kleed houdt u warm tijdens Hollandse winters. Ook interessant voor niet-moslims.

Het damesmodel heeft een 'satijnen oogvenster', de mannelijke variant is 'extra stoer' en 'warm gevoerd'. Voor boetes hoeft u niet bang te zijn, legt de 'webshop' Winterboerka.nl geruststellend uit. Het verbod op het dragen van alle gezichtsbedekkende kleding, waaraan Den Haag momenteel werkt, is niet zo universeel als het lijkt.

'Deze wet kent al uitzonderingen voor zaken als carnavalskleding of Sinterklaaskostuums. Wij vermoeden dat er ook weinig arrestaties gedaan zullen worden voor het dragen van een bivakmuts tijdens het schaatsen of een gezichtsbedekkende sjaal tijdens een lange fietstocht. Het dragen van de winterboerka valt onder het onvervreemdbare recht op het aantrekken van warme kleding.'

Uitverkocht
Bestellen is tijdelijk onmogelijk. De muts zou momenteel uitverkocht zijn. Is het product slechts een ludieke actie? Of schuilt er ook een politiek statement in de (fictieve) winterboerka? Een van de bedenkers van de stunt, een grafisch ontwerper uit Amsterdam, is niet bereikbaar voor commentaar.

Zonder schroom belooft hij op zijn website alvast een reeks nieuwe producten. 'Waaronder de Delfts-Blauwe boerka en de Friese tulpenboerka. Binnenkort hopen we de mogelijkheid aan te bieden om zelf je eigen boerka te bedrukken met een patroon naar keuze.'

Lees verder na de advertentie

Deel dit artikel