Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Leider Syriza onthult economisch plan voor Griekenland

Home

Alexis Tsipras. © reuters

De leider van de Griekse radicaal-linkse partij Syriza, Alexis Tsipras, onthulde vandaag zijn plannen voor de Griekse economie. Hij hoopt die uit te kunnen voeren na een overwinning bij de verkiezingen op 17 juni.

Tsipras wil dat strategische bedrijven staatseigendom blijven, in plaats van ze te verkopen zoals de huidige regering wil. Daarnaast is Tsipras van plan de lonen te bevriezen en wil hij niet korten op pensioenen zoals de geldschieters van Griekenland eisen. Hoe Syriza de plannen denkt te bekostigen en wat ze opleveren, werd niet duidelijk.

De leider van Syriza zei ook dat hij huishoudens met grote schulden wil helpen en dat de btw in zijn ogen omlaag moet, vooral op basale voedingsmiddelen. Tsipras herhaalde donderdag al dat hij de afspraken met de trojka wil schrappen. De noodsteun heeft de Griekse economie niet geholpen en heeft er voor gezorgd dat het land de rest van dit decennium geen geld kan lenen op de financiële markten, aldus Tsipras.

Deel dit artikel