Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Lego bouwt fabriek in China

Home

Fragment van de Death Star, het ruimteschip uit Star Wars, in Lego. © ap

De Deense speelgoedfabrikant Lego bouwt een fabriek in China. Daar gaan circa 2000 mensen werken. De vestiging gaat uitsluitend produceren voor de snelgroeiende Aziatische markt, zo maakte het bedrijf maandag bekend.

De fabriek komt te staan in de stad Jiaxing. Ongeveer 100 kilometer verderop, in Shanghai, wil Lego een groot distributiecentrum voor heel Azië neerzetten. Het bedrijf zag de verkopen in die regio de afgelopen jaren met meer dan 50 procent per jaar toenemen en beschouwt met name China als een belangrijke groeimarkt.

'Het is onze strategie om dichtbij onze kernmarkten te produceren', aldus operationeel directeur Bali Padda. Lego produceert zijn speelgoedsteentjes voor de Europese markt in Denemarken, Hongarije en Tsjechië. Voor de Amerikaanse markt heeft het bedrijf een productiefaciliteit in Mexico.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie