Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Leger ziet niets in zwaarbewapende agent

Home

Han Koch

© ANP XTRA

De politie zwaardere wapens geven naar aanleiding van de aanslag op Charlie Hebdo in Parijs, is geen optie. Dat vindt brigadegeneraal b.d. Ruud Vermeulen, voorzitter van de Gezamenlijke Officiersvereniging (GOV).

In een interview met Trouw zegt hij: "Laat het optreden in groepsverband met zwaardere geautomatiseerde wapens vooral over aan de delen van de krijgsmacht die daarvoor zijn getraind". Volgens Vermeulen is de kracht van de politie juist dat "zij optreedt tussen de mensen", vaak individueel. "Er is niet voor niets gekozen voor wijkagenten. En we zien dat dat werkt, kijk maar eens naar het verschil met de Amerikaanse politie met hun militaire bewapening." Militairen trainen ook veel meer op schietvaardigheid en gevechtsschieten.

De terreuraanslagen zijn voor de politie ook aanleiding geweest de veiligheidsmaatregelen voor de ruim 3000 politievrijwilligers op te schroeven. Zij mogen niet langer in uniform naar het werk reizen en alleen nog met een volledig bewapende beroepsagent de straat op. De Landelijke Organisatie van Politievrijwilligers (LOPV) is daarover niet te spreken, meldt de organisatie op haar website. Politievrijwilligers ondersteunen agenten bij surveillance en handhaving en dragen normaal geen pistool, wel een wapenstok en pepperspray.

Lees verder na de advertentie


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel