Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Leger Bolivia neemt taken stakende politie over

Home

Redactie

De Boliviaanse regering heeft gisteren besloten het leger in te zetten om de veiligheid op de openbare weg te garanderen. Dat gebeurt omdat een staking van de politie uit de hand dreigt te lopen.

Minister van Communicatie Amanda Davila ziet tekenen van een staatsgreep, maar dat wordt door de politie ontkend. De agenten legden het werk neer omdat ze fors meer opslag willen.

Sinds donderdag zijn er berichten over geweld, vandalisme en provocaties. Minister Davila zegt dat ze hoorde over officieren die wapens verzamelen en anderen opdragen om hun wapen af te geven. 'Media en staatsveiligheid zeggen dat een staatsgreep-scenario terrein aan het winnen is.'

Haar collega van Binnenlandse Zaken, Carlos Romero, riep de ordediensten gisteren op om 'de democratische instellingen te respecteren en de dialoog te blijven voeren'. Een twintigtal politiekazernes zijn bezet door stakers.

De komende dagen wordt in de Boliviaanse hoofdstad La Paz een betoging van boeren verwacht. De overheid vreest voor een escalatie van het protest.

Wilt u de reacties op dit artikel lezen? Registreer u hier voor een proefperiode van twee maanden.

Het plaatsen van reacties is voorbehouden aan de betalende abonnees van Trouw. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Het bekijken en plaatsen van reacties is voorbehouden aan onze betalende abonnees. Kijk hier voor een overzicht van onze abonnementen.

Als betalend abonnee kunt u een reactie plaatsen op dit artikel. Deze is alleen zichtbaar voor andere (proef)abonnees.

Om uw reactie te kunnen plaatsen, hebben we uw naam nodig. Ga naar Mijn profiel


Wilt u dit artikel verder lezen?

Maak vrijblijvend een profiel aan en krijg gratis 2 maanden toegang.

Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kun je vinden in je inbox.
Ben je de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Ongeldig e-mailadres

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens. Lees onze privacy statement.

Deel dit artikel

Advertentie