Leger Bolivia neemt taken stakende politie over

home

Redactie

De Boliviaanse regering heeft gisteren besloten het leger in te zetten om de veiligheid op de openbare weg te garanderen. Dat gebeurt omdat een staking van de politie uit de hand dreigt te lopen.

Minister van Communicatie Amanda Davila ziet tekenen van een staatsgreep, maar dat wordt door de politie ontkend. De agenten legden het werk neer omdat ze fors meer opslag willen.

Sinds donderdag zijn er berichten over geweld, vandalisme en provocaties. Minister Davila zegt dat ze hoorde over officieren die wapens verzamelen en anderen opdragen om hun wapen af te geven. 'Media en staatsveiligheid zeggen dat een staatsgreep-scenario terrein aan het winnen is.'

Haar collega van Binnenlandse Zaken, Carlos Romero, riep de ordediensten gisteren op om 'de democratische instellingen te respecteren en de dialoog te blijven voeren'. Een twintigtal politiekazernes zijn bezet door stakers.

De komende dagen wordt in de Boliviaanse hoofdstad La Paz een betoging van boeren verwacht. De overheid vreest voor een escalatie van het protest.

Lees verder na de advertentie

Trouw.nl is vernieuwd. Ter kennismaking mag u nu gratis onze artikelen lezen.

Deel dit artikel

Advertentie