Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Legale wedstrijden straatscheurders

Home

Drie organisaties van straatracers hebben een nationale competitie opgezet voor wegcoureurs.

In 2003 kunnen racers op het TT-circuit van Assen en op een landingsbaan van een vliegveldje in Drachten strijden om het Nederlands Kampioenschap Legal Straatracen. De wedstrijden moeten een alternatief vormen voor illegale races op de openbare weg.

Het kampioenschap komt voort uit een overeenkomst die onlangs werd gesloten tussen de drie straatrace-organisaties: VDB Car Events, de Stichting Operation Streetlegal Racing en de Dutch Hot Rod Organisation.

Tussen maart en september worden acht wedstrijden gereden. Vijf races vinden plaats op het TT-circuit de overige worden op het vliegveldje bij Drachten gehouden.

Op deze laatste locatie werd dit jaar ook al een aantal legale races georganiseerd.

Volgens organisator Dutch Hot Rod Organisation waren de wedstrijden een probaat middel om illegale races uit te bannen. In de regio Drachten werd volgens de organisatie niet meer illegaal hard gereden toen er een legaal alternatief was.

De eerste race wordt op 9 maart gereden in Assen. De straatauto's moeten twee aan twee zo snel mogelijk een afstand van 1/8 mijl (201 meter) afleggen. De organisatoren gaan ervan uit dat er honderden deelnemers op de race afkomen.

,,Gezien de belangstelling die getoond wordt door deelnemers die normaal gesproken in diverse regio's aan illegale straatraces meedoen, valt er veel animo te verwachten in Assen'', laten de drie verschillende organisaties in een gezamenlijke verklaring weten.


Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden

Deel dit artikel