Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Leers: Initiatief meldpunt zou niet mijn weg zijn

Home

ANP/Redactie

Minister Gerd Leers. © ANP

Minister Gerd Leers (Immigratie en Asiel) zou niet zijn gekomen met een meldpunt over Midden- en Oost-Europeanen zoals de PVV dit heeft ingesteld. 'Ik zou dat initiatief zo niet genomen hebben', zei Leers vandaag. Hij gaat ervan uit dat het meldpunt bedoeld is om problemen aan het licht te brengen. 'Maar deze manier, met een meldpunt, zou niet mijn weg zijn.'

Voor overlast kunnen mensen volgens de minister terecht bij gemeente en politie. Hij kan zich voorstellen dat mensen uit Midden- en Oost-Europa zich in de hoek gezet voelen, maar gaat er niet vanuit dat het de PVV daarom te doen was.

Leers gaat nog naar Polen om daar steun te zoeken voor aanscherping van de eisen voor gezinsmigratie, maar gaat ervan uit daarbij geen last te krijgen van de ophef rond het meldpunt.

Verschillende partijen in de Kamer, waaronder regeringspartij CDA, dachten dat de verontwaardiging Leers wel eens zou kunnen opbreken bij zijn lobbywerk. Voor strengere regels voor gezinsmigranten heeft Nederland verandering van een Europese richtlijn nodig.

Volgens de oppositie kan Leers maar beter ophouden met zijn pogingen zijn Europese collega's voor zijn plannen te winnen, omdat inmiddels duidelijk zou zijn dat ze er toch niet voor voelen. Maar Leers zegt ook medestanders te hebben gevonden en stelt dat de bal nu bij de Europese Commissie ligt. Tot 1 maart kunnen de lidstaten eurocommissaris Cecilia Malmström nog laten weten hoe ze denken over de huidige Europese regels voor gezinshereniging. Leers heeft deze week nog met Malmström gebeld en te horen gekregen dat ze pas na die datum conclusies trekt.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie