Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Lee Towers redt zijn vrouw Laura uit de Tenerife-zaal

Home

Van een onzer verslaggevers ANTWERPEN - De zanger Lee Towers heeft tijdens de brand in het Antwerpse Switel Hotel tot drie keer toe geprobeerd terug te gaan naar de Tenerife-zaal, om zijn vrouw Laura te redden. Pas bij de derde poging lukte het hem, haar met fikse brandwonden naar buiten te dragen. “Het is een wonder dat we levend eruit zijn gekomen”, zei Towers gisteren tegen het ANP. Duidelijk aangeslagen reconstrueerde de zanger gisteren het drama in het Stuivenberg-ziekenhuis, waar hij wachtte op de behandeling van zijn echtgenote.

Bij het dessert - op de menukaart aangekondigd als de 'eerste verrassing' van het nieuwe jaar - klonken er volgens Towers opeens harde knallen. “We dachten dat er een showwagen met vuurwerk werd binnengereden. We zagen vuur rollen langs het plafond en mijn vriend zei: “Dit is niet goed, we moeten eruit.” Ik probeerde naar de deuren te komen, waardoor we naar binnen waren gegaan. Maar een gloeiendhete föhn drukte me tegen de grond. Het licht viel uit.”

De toch stevig gebouwde Towers raakte bekneld tussen de in paniek geraakte gasten. “Ik dacht 'dit was het dan'. Maar toen ging de noodverlichting aan en wist ik me een weg te banen uit het inferno.”

Buiten de feestzaal kon Towers nergens zijn vrouw vinden. Hij vreesde het ergste en kon dit niet aanvaarden. Tot twee keer toe probeerde hij tevergeefs naar binnen te gaan. De verstikkende rook belette het hem, en anderen probeerden hem tegen te houden. “Maar op zo'n moment heb je geen tijd om na te denken, je doet.”

Bij zijn derde poging zag hij tussen andere slachtoffers zijn echtgenote liggen. “Het gelukkigste moment in mijn leven”, bekende Lee Towers.

Deel dit artikel