Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Leden Russische sekte leefden gedwongen ondergronds

Home

Leden van de sekte staan bij de poort van hun huis. © AP

Een Islamitische sekte in Rusland heeft jarenlang gedwongen in een ondergrondse bunker geleefd. De bunker werd gevonden onder een huis in de Russische stad Kazan. Sommige cellen van de bunker lagen acht verdiepingen onder de grond en er was geen verwarming of zonlicht.

Onder de volgelingen van de 83-jarige sekteleider Faizrakhman Sattarov waren ook twintig kinderen, onder wie een peuter van pas 18 maanden. De kinderen leefden in erbarmelijke omstandigheden en kregen geen medische hulp. De meeste van hen hebben vermoedelijk nog nooit het daglicht gezien.

De ouders zullen worden aangeklaagd voor kindermisbruik. Sattarov zal zich moeten verantwoorden voor de Russische justitie. De kinderen zijn opgevangen in ziekenhuizen. De rechter zal bepalen of de kinderen bij hun ouders mogen blijven of in weeshuizen worden ondergebracht.

In de voormalige Sovjet-Unie werd religie onderdrukt. Het uiteenvallen van de Sovjet-Unie in 1991 zorgde dat verschillende culten en sekten tot bloei kwamen.Het e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie