Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Landaluze en Serrano betrapt op doping

Home

ANP

AIGLE (ANP) - De internationale wielrenunie UCI heeft de Spaanse renners Inigo Landaluze en Ricardo Serrano voorlopig geschorst. De twee Spanjaarden zijn betrapt op het gebruik van de epovariant CERA. Dat maakte de UCI vrijdag bekend.

Landaluze, een renner van Euskaltel, werd vorige maand twee keer betrapt, op 7 juni tijdens de Dauphiné Libéré en negen dagen later tijdens een out-of-competitioncontrole. Serrano testte positief op CERA na een controle op 13 juni in de Ronde van Zwitserland. De Spanjaard van Fuji-Servetto werd enkele weken geleden al door de ploegleiding geschorst, nadat verdachte bloedwaarden waren gevonden in zijn biologisch paspoort.

De twee Spaanse wielrenners zijn geschorst totdat de wielerfederatie in hun land heeft vastgesteld of Landaluze en Serrano de dopingregels al dan niet hebben overtreden. Beide coureurs maken geen deel uit van het tourpeloton.

Deel dit artikel