Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Lage opkomst bij verkiezingen Nepal

Home

kathmandu - Slechts weinig Nepalezen hebben het aangedurfd om hun stem uit te brengen bij de gisteren gehouden gemeenteraadsverkiezingen. Bij geweld vielen zes doden.

Het definitieve opkomstcijfer is nog niet vastgesteld, maar het hoofd van de Nepalese kiesraad zei op de televisie dat het erop lijkt dat net iets meer dan 20 procent van de kiezers is opgekomen. De uitslag komt naar verwachting vandaag.

De oorzaak van het gebrek aan belangstelling onder de Nepalezen was onder meer de boycot van de stembusgang door de oppositie. De politieke partijen stelden dat deelname neer zou komen op het legitimeren van het bewind van de Nepalese koning Gyanendra, die vorig jaar een machtsgreep pleegde.

Ook het geweld en een door de maoïstische rebellen uitgeroepen staking misten hun uitwerking niet. In het oosten van het land vermoordden zij een politieman en een burger, gijzelden zeven ambtenaren en drie politieagenten en voerden twaalf bomaanslagen uit. Nepalese troepen schoten in het zuidwesten een oppositie-activist dood. Volgens de regering hebben de veiligheidstroepen drie rebellen gedood.

Deel dit artikel