Uw profiel is aangemaakt

U heeft een e-mail ontvangen met een activatielink. Vergeet niet binnen 24 uur uw profiel te activeren. Veel leesplezier!

Laatste strijder Eerste Wereldoorlog dood

Home

SYDNEY - De Brit Claude Choules is woensdag op 110-jarige leeftijd overleden in Perth in Australië. Choules was zover bekend de laatst nog levende militair die had gevochten in de Eerste Wereldoorlog. Australische media hebben de dood van de veteraan donderdag gemeld.

Choules werd vorig jaar na de dood van de Amerikaanse veteraan Frank Buckles de laatste overlevende van de 70 miljoen militairen die wereldwijd werden ingezet tijdens de Eerste Wereldoorlog. De enige andere overlevende van de Eerste Wereldoorlog is vermoedelijk de 110-jarige Britse Florence Green. Zij diende bij de luchtmacht, maar werkte als serveerster en had dus geen gevechtsfunctie.

Choules begon op zijn veertiende als militair. Hij loog over zijn geboortejaar om in dienst te kunnen, waarna hij in Europa en later in Australië werd gestationeerd. Hij bleef 41 jaar bij de marine. De oorlogsjaren waren volgens hem zwaar, maar soms ook saai. Hij waarschuwde ervoor de ervaringen uit de oorlog niet te verheerlijken. (ANP)

Lees verder na de advertentie
Claude Choules op 17-jarige leeftijd. EPAHet e-mailadres bij dit profiel is nog niet bevestigd. Een link om te bevestigen kunt u vinden in uw inbox.
Bent u de link kwijt? Vraag hier een nieuwe aan.

Wachtwoord is niet correct

tonen

Wachtwoord komt niet overeen

tonen

U moet akkoord gaan met de gebruiksvoorwaarden


Deel dit artikel

Advertentie